.

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας - Συνελήφθη ο Ν. Μαζιώτης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας - Συνελήφθη ο Ν. Μαζιώτης

Αιματηρή αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι. Συνελήφθη ο Ν. Μαζιώτης και νοσηλεύεται τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό.


   


Συνελήφθη στο Μοναστηράκι ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης μετά από συμπλοκή του με αστυνομικούς. Σε ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε ο ίδιος, ένας άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ και ελαφρύτερα δύο τουρίστες.



Όλα ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού, όταν η Αστυνομία ειδοποιήθηκε για ύποπτο άτομο που έφερε όπλο μέσα σε κατάστημα. Όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, πυροβόλησε εναντίον τους και ξεκίνησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Ακολούθησε καταδίωξη μέσω της οδού Πανδρόσου έως την Μητροπόλεως (αρ.44 - στο ύψος της Καπνικαρέα) και δεύτερη συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκε ο αστυνομικός και ο συλληφθείς.

Ο αστυνομικός φέρει τραύμα στον μηρό και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και ο Μαζιώτης διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, καθώς χτυπήθηκε από σφαίρα στον δεξί ώμο. Το τραύμα του κρίνεται σοβαρό και χρήζει χειρουργικής επέμβασης, καθώς έχει υποστεί τρώση τραχειωνίου αρτηρίας.

Οι δύο τουρίστες -ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τραυματίστηκαν «εντελώς ελαφρά».

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι «σήμερα στις 12:35 εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Μητροπόλεως ο καταζητούμενος Νικόλαος Μαζιώτης, ο οποίος μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς τραυματίστηκε και συνελήφθη».


Συνεχής ενημέρωση απο το left.gr

Ενημέρωση 15:00

Ο Ν. Μαζιώτης νοσημεύεται στο Θωρακοχειρουργικό Τμήμα, στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, φρουρούμενος. Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να χειρουργηθεί για οστεοσύνθεση βραχίονα.

Τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο είναι ισχυρά, ενώ έχει τροποποιηθεί η εφημερία και όλα τα επείγοντα περιστατικά στο Θωρακοχειρουργικό μεταφέρονται σε άλλα τμήματα.

Αν ο Νίκος Μαζιώτης χρειαστεί να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υπάρχει πρόβλεψη, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον 10ο όροφο υπάρχει δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο ειδικά για τέτοιου είδους περιπτώσεις, από την περίοδο της νοσηλίας του Σάββα Ξηρού.

Ενημέρωση 14:45

Κλειστή παραμένει η οδός Μητροπόλεως από την πλατεία Συντάγματος, καθώς έρευνες στο σημείο διερευνούν μέλη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ενημέρωση 14:28

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ν. Μαζιώτης έχει υποστεί τρώση τραχειωνίου αρτηρίας στον δεξί ώμο και χειρουργείται.

Ενημέρωση 14:21

Άντρες της σήμανσης κάνουν φύλλο και φτερό την περιοχή της συμπλοκής και συλλέγουν στοιχεία.



Φωτογραφία: @MakisSinodinos

Ενημέρωση 14:18

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι -με βάση την εκδοχή της ΕΛΑΣ- στην περιοχή, από το πρωί, ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο του σχεδιασμού με την επωνυμία "ΘΗΣΕΑΣ", για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ύστερα από πληροφορίες για ύποπτο άτομο σε κατάστημα Ερμού και Αθηνάς, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, αλλά πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ενημέρωση 14:05

Ο Νίκος Μαζιώτης έχει τραυματιστεί στον ώμο και πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ενημέρωση 13:59

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται ο Ν. Μαζιώτης. Το νοσοκομείο διέκοψε την εφημερία του και είναι περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις. Ο ελαφρά τραυματισμένος αστυνομικός φέρει τραύμα στο πόδι και έχει μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι άλλοι δύο άλλοι τραυματίες που είναι τουρίστες -ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ενημέρωση 13:50

Αποκλεισμένη η περιοχή.

Πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ κάνουν λόγο για τραυματισμένο τουρίστα που καθόταν σε εστιατόριο της περιοχής.



Ενημέρωση 13:46

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στον Ευαγγελισμό, όπου έχει μεταφερθεί ο Ν. Μαζιώτης.



Ενημέρωση 13:41

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό πιθανών ομάδων υποστήριξης του Μαζιώτη. Γίνονται έφοδοι σε σπίτια και αποθήκες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Μαζιώτης φορούσε περούκα και ότι στην ανταλλαγή πυροβολισμών ενεπλάκησαν ακόμη δύο άτομα.



Φωτογραφία: @JohnKemmos

Ενημέρωση 13:28

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά γιατί φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ο Μαζιώτης διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στην ανταλλαγή πυροβολισμών ενεπλάκησαν ακόμη δύο ή τρία άτομα, τα οποία διέφυγαν.




#left.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.