.

E.AΣ.Υ.Α.: «Ο κύβος ερρίφθη» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

E.AΣ.Υ.Α.: «Ο κύβος ερρίφθη»




Αθήνα, 15-7-2014

Προς :

Υπηρεσίες Αττικής


«Ο κύβος ερρίφθη»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία στο ξενοδοχείο STANLEY η πρώτη διευρυμένη συνεδρίαση Διοικητικών Συμβουλίων των πέντε Ενώσεων της Αττικής παρουσία και του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Χρήστου.
Στη συνάντηση των συμβουλίων δόθηκε ευκαιρία να συζητηθούν θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν όλους τους αστυνομικούς αλλά και επιμέρους ζητήματα που αφορούν το προσωπικό των υπηρεσιών της Αττικής.



Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που μας δικαιώνει και συμφωνήθηκε να ζητηθεί και με αρωγό την Π.Ο.ΑΣ.Υ., συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο Οικονομικών για την αποκατάσταση των μισθών και την αδιαπραγμάτευτη επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων.

Δόθηκε μεγάλη έμφαση στα εργασιακά θέματα, την κατασπατάληση δυνάμεων που έχει σαν αποτέλεσμα τον εργασιακό μεσαίωνα που ζουν οι αστυνομικοί της Αττικής με τη μη χορήγηση ημερησίων αναπαύσεων και την υπερεργασία.

Εκτενέστερη αναφορά έγινε στην ανάγκη προτάσεων ώστε να υπάρξει καλυτέρευση και πιθανή τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων ώστε να πάψουν πλέον οι αδικίες εις βάρος των Αστυφυλάκων – Υπαρχιφυλάκων – Αρχιφυλάκων, με την δημιουργία διπλής επετηρίδας με τους Ειδικούς Φρουρούς και τους ομογενοποίημένους Αστυφύλακες. Επιπροσθέτως τέθηκε η ανάγκη για έκτακτες μεταθέσεις των Υπαξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και η προτεραιότητά τους για μεταθέσεις στην επαρχία σε σχέση με τους νεοπροαχθέντες Αρχιφύλακες.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η προστασία και η ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος μισθολογίου και όχι μία περιδίνηση και μία περιπέτεια νέου μισθολογίου σε μια εντελώς αρνητική συγκυρία για μισθολόγια και σε ένα βαρύ οικονομικό περιβάλλον το οποίο θα αντιμετώπιζε μια τέτοια συζήτηση ως ξενιστή. Όσοι εκ του πονηρού ανοίγουν με τις παρούσες συνθήκες ένα τέτοιο θέμα, θα τους καταστούμε υπόλογους στους συναδέλφους αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη για μια πιθανή αποτυχημένη εξέλιξη.

Πλήρη ταύτιση απόψεων υπήρξε γύρω από την υποχρέωση του Υπουργείου να άρει την αδικία της τελευταίας απογραφής του αστυνομικού προσωπικού και να απογραφούν οι Αστυνομικοί που προέρχονται από Πανελλήνιες εξετάσεις ως Τ.Ε. και όχι ως Δ.Ε. που γινόταν ως τώρα. Είναι σαφές ότι πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να τηρεί τους νόμους που η ίδια νομοθετεί και να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις.

Συζητήθηκαν ακόμα επιμέρους θέματα που αφορούν τις κατά τόπου Ενώσεις και που θα μπορούσαν δυνητικά με κατάλληλες ενέργειες και δράσεις να ανακουφίσουν τη δυσβάσταχτη καθημερινότητα των συναδέλφων, όπως π.χ. λέσχες, υπηρεσιακοί γιατροί για ελεύθερα υπηρεσίας, μεταγωγές, φύλαξη κρατουμένων κλπ.

Σε όλα τα παραπάνω υπήρξε η επίσημη τοποθέτηση του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ο οποίος ήταν σύμφωνος με τις διαπιστώσεις της συνεδρίασης διαμηνύοντας ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να επαναληφθούν ενώ με θάρρος και χωρίς δισταγμούς έκανε ακόμα και αυτοκριτική για πιθανά λάθη, αστοχίες ή αμέλειες της Ομοσπονδίας.

Αποφασίστηκε από κοινού να μπει ένα τέλος σε απλές ανακοινώσεις και λόγια και για όλα τα ζητήματα να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής καθώς και παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όπου απαιτείται. Στην επόμενη συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της κάθε Ένωσης θα παρθούν αποφάσεις για την ακριβή μορφή και το χρόνο αυτών των κινητοποιήσεων. Τα ψέματα τέλειωσαν.



Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!



Για τα Δ.Σ.




#easya.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.